Инфо

23. јул 2019.23. јул 2019.
Фестивал доброг расположења на реци
ОДРЖАНА 26. ДРИНСКА РЕГАТА У БАЈИНОЈ БАШТИ

Фестивал доброг расположења на реци

Процена је да је више од 25.000 људи учествовало у овој регати на око 2.000 пловила. Они најхрабрији, укључујући и по неко дете су се и окупали у Дрини
На току реке Дрине од Перућца до Рогачице, организована је минулог викенда 26. Дринска регата у Бајиној Башти.
Иако је краћа од љубовијске регате која је организована недељу дана раније, регата у Бајиној Башти је и ове године окупила већи број људи, али и пловила. Процена је да је више од 25.000 људи учествовало у овој регати на око 2.000 пловила. Традиционално, и ова регата је почела испод бране на Перућцу, трајала је неколико сати и завршила се у Рогачици. О каквој се манифестацији ради довољно говори податак да у Бајиној Башти живи 27.000 људи. Почетак спуста је трајао око сат времена колико је било потребно да сви учесници крену.


Ова регата је, иначе, највећа и најстарија манифестација на води у Србији. Организатори су се ове године потрудили тако да је, у односу на претходне године, било лакше за паркирање. Повећан је и број здравствених екипа, као и припадника обезбеђења који су водили рачуна да све протекне без проблема. Тако је и било, није забележен ниједан инцидент током вишесатном спуштања низ Дрину.

Ова регата је дугачка 24 километара. Од бране на Перућцу, па до циља у Рогачици, учесници су се спуштали најразличитијим пловилима. Поред гумених чамаца и дрвених сплавова, низ најлепшу српску реку је пловило све што вода може да поднесе - од тракторских гума, преко бојлера, до глисера. За нека пловила није баш било најјасније како су добили дозволу, али све је прошло без икаквих незгода.

Опширније у штампаном издању.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa