Инфо

13. септембар 2019.13. сеп 2019.
Пола века и вечне вредности

Пола века и вечне вредности

Пола века од матурске вечери, 50 година од завршетка једног периода у животу који многи сматрају најлепшим у животу, већ по себи је посебна свечаност, дан који има драж за свакога, а скуп матураната у Медицинској школи "Др Андра Јовановић" данас је имао печат хуманости и промоције, како организатори истичу, вредности које пропагира и школа.

Генерација смера медицинских сестара, која је средњошколску диплому стекла 1969. године пристетило се данас школских дана, а њихов део су и Ружа Поповић, председница Управног одбора фондације "Хумано срце" и председница Градске организације инвалида рада Шабац Мира Савковић. Ружа и Мира су, усарадњи са школом, рганизовале скуп који у основи имао и промоцију рада Руже Поповић и њене хуманитарне организације.

-Хуманост је стање духа, не одраз материјалних могућности. Свако има могућност да на различите начине искаже хуманост и учини наш свет лепшим, то је најважнија порука нашег рада. У овој школи смо стекли звање, она нам је дала могућност да започнемо радни век као медицинске сестре и проведемо живот радећи један посебан, диван посао - истакла је Ружа Поповић.

-Када смо изашли са дипломом из ове школе и нашли своје место у једном од најлепших позива на свету, схватили смо колико су важне вредности које су нам уградили дивни професори током четири године школовања. Нисмо полагали хипократову заклетву, али смо радили уз њу, разумевши кроз животне лекције - сматра Мира Савковић.

Обавеза дочека и обраћања на годишњици матуре је велика одговорност, али и уживање, истиче директора Медицинске школе.

-У основи наше школе је промоција алтруизма и вредности које наши ученици носе кроз живот и каријеру. Имамо сјајну сарадњу са "Хуманим срцем" и са ГО инвалида рада и поносни смо што су то наше бивше ученице, као узори за садашње ученике. Ваше је само оно што дате другима, то је најосновнија лекција за све ђаке наше школе, за све добре људе - истиче Биљана Ђекнић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa