Инфо

23. септембар 2019.23. сеп 2019.
Пет дана Европске ноћи истраживача

Пет дана Европске ноћи истраживача

Европска ноћ истраживача одржава се десети пут у Србији, а други пут у Шапцу и траје од данас до петка. Центар за стручно усавршавање на Летњиковцу отворио је своја врата за Шабачке основце и средњошколце који ће моћи да науче нешто ново кроз 20-ак различитих активности.

За пет дана око 40 професора ће одржати предавања и радионице, а ЦСУ је обезбедио превоз за више од 500 деце из основних школа.



Данас се одржавају грнчарска и калиграфска радионица које су изазвале велико интересовање код деце, као и прошле године. Поред тога, одржаће се интерактивни разговори у Парку науке на тему "Нервни систем", као и квиз и игра меморије "Традицију знам".



На грнчарској радионици данас учествују и ученици Основне школе "Свети Сава" који су одушевљени како приликом да праве предмете од глине тако и дружењем са децом из других шабачких школа.

Сутра ће бити организован одлазак у Десић на археолошки локалитет, где ће се одржати предавање "Српски Стоунхенџ". Такође ће на Летњиковцу бити још по један час из калиграфије и грнчарства. Радионице трају од 10.00 до 13.00 сати, а заинтересована деца могу доћи и индивидуално.

Најважнији део Ноћи истраживача је у петак, када ће од 17 сати у ЦСУ бити низ радионица и предавања, као и пректични експерименти.

Центар за промоцију науке учествује у пројекту, а у Шапцу су се поред свих основних школа укључиле и Шабачка гимназија, Школа примењених уметности и Техничка школа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa