Инфо

13. октобар 2019.13. окт 2019.
МУП: Саобраћајна полиција вршиће појачану контролу организованог превоза деце аутобусима

МУП: Саобраћајна полиција вршиће појачану контролу организованог превоза деце аутобусима

Саобраћајна полиција у наредном периоду вршиће појачану контролу организованог превоза деце аутобусима, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

"Од почетка примене Правилника о начину обављања организованог превоза деце 1. септембра проверено је укупно 842 аутобуса, од чега је 10 аутобуса упућено на ванредни технички преглед, а код четири аутобуса утврдјене су неправилности. Такође, два возача аутобуса су искључена из саобраћаја", наводи се у саопштењу МУП-а.

Извршеним контролама, како наводи МУП, утврђено је да аутобуси често немају сигурносне појасеве на свим седиштима или су појасеви неисправни, као и да организатори превоза избегавају контролу тако што не пријављују одржавање екскурзије.

МУП је подсетио да је организатор превоза дужан да најкасније 48 часова пре отпочињања превоза обавести надлежан орган о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса и возача, као и о броју пријављене деце и апеловао на родитеље да одржавање екскурзије пријаве територијално надлежном органу унутрашњих послова или Управи саобраћајне полиције, на имејл-адресу усп@муп.гов.рс.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa