Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
УНИЦЕФ: Половина младих у Србији мисли да жене и мушкарци немају једнака права

УНИЦЕФ: Половина младих у Србији мисли да жене и мушкарци немају једнака права

Половина младих у Србији сматра да жене немају једанака права као мушкарци, саопштила је данас Канцеларија Уницефа у Србији.

Њих 98 одсто сматра да је потребно обезбедити више бесплатних садржаја за активности у слободно време.

Те податаке показале се У-Репорт анкете на Фејсбук страници или преко У-Репорт Србија јавног налога на Виберу које су део истоимене друштвене платофрме која постоји са циљем да се глас младих чује и да се промовише учешће младих у стварању позитивних друштвених промена, наводи се у саопштењу Уницефа.

Половина анкетираних рекла је да у Србији немају приступ адекватном психолошком саветовању које им је потребно.

Досадашње У-Репорт анкете у Србији показале су да 52 одсто младих људи сматра да је гојазност највећи проблем адолесцената, као и то да 57 одсто младих мисли да су климатске промене приоритет који треба решити.

Предлог да би компаније требало да повећају број пракси, менторстава и волонтирања за младе дало је 56 одсто У-Репортера.

Путем У-Репорт платформе, која је у Србији постала у потпуности доступна захваљујући Уницефу и Министарству омладине и спорта, млади дају своје мишљење о стварима на које желе да утичу потпуно анонимно и бесплатно.

Платформа тренутно окупља више од осам милиона људи у више од 60 земаља света, а у Србији је тренутно регистровано 2.500 У-Репортера.

Beta

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa