Инфо

15. јануар 2020.15. јан 2020.
Напустио нас је Степи

Напустио нас је Степи

Вест о нечијој смрти обично је припадајућа рубрици хроника, али када је у питању неко ко је живот посветио спорту, заслужује да и тужну вест о његовом одласку ставимо тамо где је припадао док је живео. Милован Степандић, вероватно најзначајније име шабачке кошарке, преминуо је данас, у 65. години, после дуге и тешке болести.

Како је сам Милован, познатији и популарнији као "Степи", говорио, није био добар кошаркаш и рано се одлучио да се упусти у тренерске воде где је постигао много и стекао углед на простору целе некадашње државе. Започео је као тренер у млађим категоријама клуба "Мачва", а потом је радио у шабачким ОКК Шапцу, Зорки, Иви, потом у Осијеку, Војводини, Вршцу, Свислајону, ФМП Железнику, подгоричкој Будућности, Лавовима, ОКК Београду, али и ваљевском Металцу и чувеном Борцу из Чачка, клубовима где је оставио велики траг, готово као у Шапцу. Последњи ангажман био је у ОКК Београду, у периоду када је опака, неизлечива болест узимала маха, али је желео да буде уз спорт који му је значио живот, а знањем је привлачио пажњу руководстава и великих клубова.

Био је један од најцењенијих стручњака у српској кошарци, Зорку је водио до најјаче лиге у Европи, Прве лиге СФРЈ, Иву два пута до полуфинала плеј офа и европског такмичења, побеђивао веће и јаче тимове. Током 90-их редовно је и стручни консултант на Радио телевизији Србије.

У избору најбољих у спорту, ваш и наш лист "Глас Подриња", у избору жирија, Миловану Степандићу је доделио плакету за допринос развоју спорта у Подрињу.

Иза себе је оставио два сина, Ђорђа и Милоша, такође некадашње спортисте, кошаркаша и фудбалског голмана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa