Инфо

29. март 2020.29. мар 2020.
Кон: Подржаћемо сваку одлуку власти која води смањењу контаката

Кон: Подржаћемо сваку одлуку власти која води смањењу контаката

(Бета) - Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да власти Србије доносе одлуке у сарадњи са струком, да доктори подржавају сваку одлуку која води ка смањењу контаката.


Рекао је да наредних дана може доћи до наглог пораста броја оболелих од корона вируса и да је привремена болница на Београдском сајму најбоље решење које Србија могла да донесе.

"Суштина је да не може боље од Сајма и свака друга идеја била би погрешна. Нисмо измислили 'топлу воду', то се спроводи и на другим местима", рекао је Кон и додао да је војна логистика направила ову болницу и стоји иза тога.

Кон је објаснио да је стручно мишљење било да власници могу увече да прошетају псе, али да је Власт решила да ту могућност укине јер је било злоупотреба.

"Заједно доносимо одлуке, али не баш сваку, али Власт има бланко подршку за сваку одлуку која ће смањити контакте међу људима. Данас је 24. дан епидемије и улазимо у дане када је у другим земљама наглом брзином растао број оболелих, а касније и смртних исхода, тако да одлучујемо врло енергично и нема пренемагања", рекао је Кон.

Одговарајући на питања новинара, лекари из кризног штаба Владе су рекли да ће пацијенти с Косова, као и из свих других крајева, у зависности од тежине случаја бити упућени у најближи КБЦ који има инфективно одељење.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa