Инфо

6. мај 2020.6. мај 2020.
фото: ФСС

фото: ФСС

И званична одлука

Како смо вас већ током јутра обавестили, сада је и званично одлучено да се фудбалска сезона настави само у прва два ранга и то без плеј офа и плеј аута, већ само ће бити одиграна четири кола преостала до краја регуларног дела, а нико не испада директно, већ следе баражи.

На гласању није потврђена најава баража према којој последњепласирани тим Супер лиге игра бареж против трећепласираног, а претпоследњи против четвртопласираног клуба Прве лиге. Наредне сезоне Супер лига ће бројати 18 клубова, према овом сценарију. Ипак, по овом питању, тек следи усаглашавање Супер и Прве лиге.

Преносимо и извештај са званичног сајта ФСС:

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови, одржана је седница Одбора за хитна питања на којој су донете важне одлуке за српски клупски фудбал.

После изјашњавања свих клубовa Супер лиге Србије, одлучено је да се у оквиру сезоне 2019/20 одиграју преостала четири кола, без плеј-офа и плеј-аута. За овај формат такмичења гласало је 11 клубова, док је њих пет (Црвена звезда, Партизан, Чукарички, Раднички Ниш и Спартак) било за одигравање свих 11 кола. Што се тиче Прве лиге Србије, само три клуба (од 16) је гласало за одигравање свих 11 кола првенства.

Усвојен је и календар за наставак пролећног дела сезоне према коме ће се 27. коло играти 30. маја, а последње 30. коло је на програму 20. јуна. Када је реч о формату за следећу сезону, обавиће се додатне консултације са клубовима Супер и Прве лиге Србије.

Лиге аматерског ранга, српске и лиге нижег такмичарског ранга, завршене су закључно са 15. мартом 2020. године и неће се наставити. Исто важи и за лиге млађих категорија Фудбалског савеза Србије. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa