Инфо

18. мај 2020.18. мај 2020.
фото: www.rukometnizurnal.com

фото: www.rukometnizurnal.com

Мачва не жели у бараж

После предлога промена у предстојећој рукометној сезони у Србији, где ће у највишем рангу наступати чак 16 екипа (у односу на досадашњих 12), подељених у две групе по осам, отворена је могућност попуне два преостала места у елити, односно баража у случају да је више клубова заинтересовано. Ипак, иако имају право аплицирања и потенцијалног играња баража, рукометаши "Мачве" из Богатића неће играти и већ праве планове за наредну сезону у Супер Б лиги.

Како нема испадања у нижи ранг, услед поништавања сезоне, апсолутно све екипе из Супер Б лиге, без обзира на пласман у тренутку прекида, имају право да се кандидују за место у вишем рангу, а уз све услове, неопходна је и уплата депозита од 400.000 динара.

-Немамо намеру да конкуришемо за Супер А лигу, ни у случају када би били једини тим, ни у случају баража. Ми желимо да будемо стабилан тим, то успевамо од првог дана, немамо дуговања према било коме у овом тренутку, желимо да испоштујемо све обавезе и наступ у баражу би представљао сувише велики издатак, који би могао да угрози клуб. Отвара се и питање одигравања, спремности играча, постоји велика могућност повреде и не желимо да се излажемо било каквој опасности и ризику. Желимо у Супер А лигу, али јединствену, те ћемо и наредне сезоне покушати да "нападнемо" највиши ранг из Супер Б лиге. Ускоро имамо разговоре са играчима и већ правимо план са сезону 2020/21. године - рекао је председник ОРК "Мачва" Богатић Миша Станић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa