Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Портал Нова С

Портал Нова С

Локал прес: Реаговати на “хајке” функционера у Шапцу

Пословно удружење асоцијације локалних независних медија - Локал прес упутило је данас писмо Савету за штампу у којем су затражили да Савет реагује поводом "хајке" коју поједини директори јавних служби у Шапцу и страначки функционери воде против редакције локалних медија "Подринске" и телевизије Шабац.

У писму се наводи да Локал прес не оспорава интегртет одлуке Комисије за жалбе Савета за штампу у предмету жалбе на писање Подринских новина, већ да је потребно указати на политичку злоупотребу одлуке коју је Комисија донела.

Како се наводи, локални функционери користе одлуку Комисије као “крунски доказ” да новинари новина “Подринске” и телевизије Шабац не поштују Кодекс новинара, те да нису новинари и да их убуће неће позивати на конференције за новинаре установа којима руководе, нити одговарати на њихова питања и давати им изјаве.

“Сматрамо да Савет, као и његови оснивачи, треба да обавесте јавност у Шапцу, а и Србији, да саморегулаторно тело не доноси одлуке које се могу употребљавати за вођење политичких кампања или етикетирање новинара и редакција, већ доноси одлуке о томе да ли је кршен Кодекс у појединачним случајевима према поднетим жалбама”, истиче се у саопштењу.

Локал прес је оценио да је политичка кампања против два локална медија пример недозвољеног притиска на слободу медија са нескривеном намером да се тим медијима онемогући рад и ускрате информације и са несакривеном претњом да ће бити угашени када странка, којој директори тих служби припадају, дође на власт.
Извор: Портал Нова С

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa