Инфо

26. јул 2020.26. јул 2020.
Машиновође се окупиле испред ПУ да подрже ухапшеног колегу

Машиновође се окупиле испред ПУ да подрже ухапшеног колегу

Петнаестак машиновођа из Руме окупило се испред Полицијске управе у Шапцу како би пружили подршку свом колеги ком је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након данашње саобраћајне незгоде на пружном прелазу у Змињаку. Машиновође кажу да су се у Руми окупили спонтано и кренули ка Шапцу, а од развоја ситуације зависе и њихови даљи потези.

-Изражавамо најдубље саучешће породици и жао нам је што су изгубили своје најмилије. Међутим, наш колега је ухапшен без разлога. Машиновође које су радиле 40 година на железници не памте да се овако нешто догодило. Нема разлога за његово хапшење. Спроведен је у затвор у Богосавац као највећи криминалац. Радио је све по прописима. Није имао алкохола у крви, брзина воза је била у дозвољеним границама, све процедуре је испоштовао. Желимо да апелујемо и на возаче да поштују сигнализацију, а ситуација је посебно лоша на прузи за Зворник и Лозницу, рекао је за "Глас Подриња" вечерас Вукашин Славуљица, машиновођа.

Машиновођама подршку пружају и директор сектора из Београда и шеф јединице из Руме, који су им се придружили у протесту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa