Инфо

13. март 2018.13. мар 2018.
Шеф Фолксвагена обећао да ће фирма бити део решења о дизелу

Шеф Фолксвагена обећао да ће фирма бити део решења о дизелу

ФРАНКФУРТ, 13. марта 2018. (Бета-АП) - Генерални директор немачког произвођача аутомобила Фолксвагена (Волксњаген) Матијас Милер рекао је данас да је компанија 2017. имала "изванредну годину" и да је посвећен решавању питања око загађења дизелом.

Милер је навео напоре компаније да се смање емисије дизела и да се опорави од скандала око варања при мерењу издувних гасова из 2015. године. Он је рекао да је 160.000 старијих дизел возила скинуто с путева кроз подстицаје замене возила и да је компанија одлучила да унапреди софтвер за четири милиона возила ради смањења емисија.

Милер је на редовној годишњој конференцији за штампу Фолксвагена у Берлину рекао да ће компанија бити "део решења" у трагању за тим како да се суочи са спорном ситуацијом око дизела.

Активисти за одбрану животне средине залажу се за забрану старијих дизел возила у немачким градовима где је високи ниво загађења.

Милер је дао је оптимистички приказ компаније после рекордне продаје од 10,7 милиона возила прошле године.

"Ми смо у офанзиви и тако ћемо и остати", рекао је он.

Милер је рекао да ће конвенционални мотори са унутрашњим сагоревањем имати улогу у напорима компаније да испуни строга ограничења Европске уније о емисијама угљен диоксида до 2021. године. Али је додао да ће компанија уложити 34 милијарди евра до 2022. године на технологију аутономних и електричних возила и за развој дигиталних превозних услуга.

Фолксваген је 2015. ухваћен да је опремао возила софтвером да би варао да америчким тестовима о нивоу издувних гасова и фирма је платила више од 20 милијарди евра у казнама и судским поравњањима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa