Инфо

14. март 2018.14. мар 2018.
Упозорење метеоролога: Пад температуре у Србији, киша, снег

Упозорење метеоролога: Пад температуре у Србији, киша, снег

Републички хидрометеоролошки завод је данас упозорио да ће у Србији од недеље, 18. марта, бити осетно хладније време, уз пад температуре за 10 до 15 степени, местимично уз кишу и снег који ће се задржати у планинским пределима, а понегде и у нижим.
У већем делу Србије сутра ће бити променљиво облачно време, ујутро и пре подне понегде на југоистоку ће накратко падати киша, али ће на северу бити претежно сунчано. У току ноћи у свим крајевима се очекује наоблачење, а после поноћи киша.
Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од 3 до 8, аq највиша од 14 до 19 степени.
У Беогаду ће сутра бити претежно сунчано време, уз слаб, променљив ветар, а током ноћи стиже наоблачење, после поноћи и киша. Најнижа температура 5, највиша 17 степени.
У петак и суботу у Србији ће падати киша.
У суботу ће на југу Србије бити и пљускова с грмљавином. Јак до олујни јужни и југоисточни ветар дуваће у кошавском подручју и на планинама.
У недељу ће бити облачно, у северним и централним крајевима Србије осетно хладније, уз умерен до јак северозападни ветар, местимично кишу, а у брдско-планинским пределима и снег који ће понегде падати и у нижим пределима.
Од понедељка време ће бити облачно и хладно, местимично с кишом и снегом, уз стварање снежног покривача у брдско-планинским пределима, понегде и у нижим пределима.
И у Београду ће у петак и суботу падати киша и дуваће кошава. У недељу ће бити облачно и осетно хладније време, уз умерен до јак северозападни ветар, повремено уз кишу, а од вечери и суснежицу. Од понедељка ће бити облачно и хладно, повремено уз кишу и снег. Могуће је стварање мањег снежног покривача.
Биометеоролошка прогноза за Србију за четвртак, 15. март:
Особе са срчаним проблемима и варирајућим крвним притиском могу осетити појачане тегобе, а у преподневним сатима опрез се саветује и астматичарима. Метеоропатске реакције могу бити малаксалост, главобоља и нерасположење.
Извор:Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa