Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
У Шапцу 36 новооболелих
Саопштење Штаба за ванредне ситуације града Шапца

У Шапцу 36 новооболелих

На територији Мачванског округа 2.фебруара 2021. године регистровано је 88 позитивних узорака на ковид, а на територији града Шапца 36 нових случајева.

У Општој болници ,,Лаза К. Лазаревић” хоспитализована су 124 пацијента позитивна на вирус корона, а у зеленој зони шабачке болнице хоспитализован је 131 нековид пацијент. У респираторној јединици налази се седам пацијената, три су интубирана. Преминуо је један пацијент.

Током јучерашњег дана у ковид амбуланти шабачког Дома здравља ,,Др Драга Љочић” прегледано је 370 особа. Првих прегледа било је 152, а контролних 218.

У Геронтолошком центру у Шапцу више нема ковид позитивних пацијената, саопштено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације. Екипе Завода за јавно здравље из Шапца данас ће вршити дезинфекцију просторија у Геронтолошком центру. У Шабачкој болници смештено је 19 корисника дома за старе позитивних на вирус корона и један корисник који се налази у зеленој зони ортопедије.

На територији града Шапца до сада укупно је вакцинисано 8.267 суграђана. Кинеску вакцину произвођача ,,Синофарм” примило је 7.802, а ,,Фајзерову” 465 људи. Током претходна два дана 423 суграђана вакцинисано је у сали Економске школе ,,Стана Милановић”. Вакцину је примило и 58 непокретних суграђана са територије града Шапца.

Током данашњег и сутрашњег дана планирана је вакцинација здравстевних радника са територије Мачванског округа руском вакцином ,,Спутњик Ве”. Од следеће недеље креће ревакцинација Шапчана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa