Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Vulkan

Vulkan

Вулкан препопручује

Љубавна прича о животу Едуара Манеа „Девојка са љубичицама“

Читаоци који уживају у необичним и узбудљивим причама о животима уметника биће одушевљени новим романом Елизабет Робардс Девојка са љубичицама, који осликава нежну и страствену љубав једног од највећих сликара свих времена, Едуара Манеа, и Берте Моризо.

Нежним потезима четкице, међу лепотом и раскоши париских салона, ова дирљива прича слика упечатљив портрет рађања импресионизма. Шездесетих година XИX века Паризом дувају ветрови промена, а бриљантни млади уметници буне се против уштогљених правила прошлости како би слободно истраживали нове стилове стварања – и смеле нове начине живота.

Страствена, лепа и изузетно талентована, Берта Моризо храбро корача испред свог времена и следи свој сан: да постане призната сликарка. Будући да је жена, често остаје у сенци својих мушких колега и пријатеља, међу којима су Моне, Писаро, Дега. Осим као генијални сликар импресионизма, Едуар Мане је у париским круговима познат као бестидни развратник, неспутан и неодољив, окружен скандалима. Један сусрет у Лувру биће довољан да између ово двоје уметника севну варнице. Мане постаје Бертин ментор, учитељ и љубавник, а она његова муза, овековечена на бројним платнима.

Буклист наводи да је ово „прича која вешто комбинује осећања и страсти и историјске догађаје, право мало ремек-дело“.

Књигу која на свакој страници слави живот и уметност, која без задршке говори о страсти и љубави и упознаје нас са најискренијим осећањима славних сликара Девојка са љубичицама можете купити путем сајта www.вулкани.рс.

Vulkan

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa