Инфо

23. мај 2021.23. мај 2021.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Изложба Британци и Други светски рат у Југославији

У понедељак, 24. маја 2021. године, у 13 часова у Галерији Библиотеке шабачке биће свечано отворена изложба Британци и Други светски рат у Југославији, аутора Николаса Ника Илића, пуковника српског порекла и војног аташеа при амбасади Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Републици Србији.

Изложба је настала 2020. године поводом 75 година од завршетка Другог светског рата коју су организовали Медија центар Одбрана и британска амбасада у сарадњи са Институтом за стратегијска истраживања Универзитета одбране и Управом за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране.

Изложбу Британци и Други светски рат у Југославији чине 140 фотографија из збирки Империјалног ратног музеја и Државног архива у Лондону, Војног музеја у Београду и приватних колекција, од којих се око 90 први пут представљају. Осим фотографија на изложби се могу видети и документа које је аутор годинама прикупљао. Сва та грађа представља богато сведочанство о времену у коме је британска војска била једна од савезница Југославије у борби против фашизма.

Након Београда, Ужица, Ниша, Крушевца, Крагујевца и Сремске Митровице изложба Британци и Други светски рат у Југославији гостоваће у Шапцу и сви заинтересовани ће моћи да је погледају у Библиотеци шабачкој у наредних месец дана. Изложба ће бити отворена у најужем кругу поштовалаца, а све у циљу заштите здравља и одговорног понашања. Директан пренос отварања изложбе ће моћи да се прати преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке.
Библиотека шабачка

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa