Инфо

30. мај 2021.30. мај 2021.
Протест сточара у центру Богатића

Протест сточара у центру Богатића

Данас су у центру Богатића протествовали сточари Мачве и Срема, против ниске откупне цене прасади, товљеника и свих других врста стоке.
Присутнима се обратио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, који је покушао да одговори на више питања организатора овог скупа, председника Удружења крмачара у Србији Мирка Ђукића, која су се односила на ниску цену свињског меса, увоз, цене сточне хране...
Први захтев незадовољника односио се на увођење прелемана од 22 динара на увоз свињског меса, товљеника који су храњени генетски модификованом сојом. Други на обележавање меса из увоза и домаћег у продавницама, како би се јасно утврдило порекло. Трећи, на доношење Закона о регулисању тржишта, на основу ког би Министарство пољопривреде могло да реагује, кад цена меса падне испод тржишне. Четврти захтев окупљених сточара односио се на формирање Управе за сточарство у коју би ушли људи из струке, којима су овакви и слични проблеми најпознатији.
Пети предлог за хитно решавање проблема ниске откупне цене свињског меса и свега с тим повезаног односио се на најхитнија решења ( највише 10 дана ) како би се "спасло што се спасти може".
Министар Недимовић је обећао сваку помоћ, најкасније у четвртак, када се одржава седница Владе Србије.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa