Инфо

16. јун 2021.16. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Да ли је "Тоталом" решен проблем траве

Јелена Крстић, ветеринар и члан Ресора за екологију и заштиту животне средине Градског одбора Заједно за Србију, данас се обратила јавности са простора Савске авеније. На простору на ком је некада била депонија, а који је у претходне две године пошумљаван, трава је пожутела, а нека од младих стабала су се осушила. Представници ЗЗС верују да је поменута површина попрскана "Тоталом" или неким другим јаким хербицидом.

Фото: Глас Подриња


-Ефикасност нелегалних градских власти у штеточинству овде ће прећи у легенду. Решили су да Шабац што пре униште и девастирају, ваљда да би сустигли остатак Србије. Да би урадили нешто корисно, као што је пражњење корпи з аотпатке на Тркалишту, треба им пет, шест дана, али зато кад треба да се направи нека штета муњевити су. Две смрче здраве, старе 20 година на Тркалишту су оборили брзином светлости за једно преподне. Овде је на месту депоније направљен парк, са негованом травом и садницама. Када смо указали на то да се трава не коси они су нашли соломонско решење. Оправдано сумњамо да је овде поливено "Тоталом" и да више ничег живог нема, а оно што се одупрло првом удару отрова, да ће ускоро нестати, рекла је Јелена Крстић.

Фото: Глас Подриња


Најавила је да ће узети узорке земље и послати у неку релевантну лабораторију на анализу како би били потпуно сигурни о чему се ради.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa