Инфо

8. октобар 2021.8. окт 2021.
фото Бета

фото Бета

Брнабић: Неће бити нових мера, биће појачана кампања за вакцинацију

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да рестриктивне противепидемијске мере нису уведене зато што би њима био тренутно смањен проценат заражавања корона вирусом, који би се поново повећао после попуштања тих мера, и да ће уместо тога бити појачана кампања за вакцинацију.

Она је за Радио телевизију Србије оценила да ће пандемија престати или кад буде постигнут колективни имунитет када се сви заразе, или када се сви вакцинишу.

"Са овим бројевима (заражених) захваљујући вакцинацији немамо најтежу епидемиолошку ситуацију у болницама. Захваљујући вакцини имамо мањи број хоспитализованих", казала је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће на свим телевизијама бити емитовани спотови о вакцинацији и показивани "добри примери", међу којима је поменула ученике "једног одељења у београдској гимназији који су се договорили и сви заједно се вакцинисали".

Брнабић је додала и да неће бити уведена обавезна вакцинација против корона вируса за здравствене раднике, и да остаје апел да се вакцинишу.

Према њеним речима, за здравствене раднике су у овом тренутку обавезне само три вакцине, за које такође не постоји 100-одстотни оџив, међу којима је и вакцина против грипа, којом је "вакцинисано десет одсто здравствених радника".

Брнабић је рекла и да се "није одустало од ковид пропусница", али да би њихово увођење наметнуло другу тему, "да ли се поштују или не поштују" мере, као и да би многе младе мотивисали да их лажирају, и то би "постало кул".

"У овом тренутку ко хоће може, као Еџит, да каже - ја хоћу да будем одговоран, може да се уђе само са потврдом о вакцинацији или ПЦР тестом. Ви то можете да урадите, то је држава дала као могућност", казала је Брнабић.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa