Инфо

25. децембар 2021.25. дец 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

Путин пружио уверавања Вучићу да ће Србија имати довољно гаса

Председник Србије Александар Вучић добио је уверавања руског председника Владимира Путина да ће се Русија држати договореног и да ће Србија ове зиме имати довољне количине гаса, саопштио је Вучићев кабинет.

"Председник Путин је председнику Вучићу пружио уверавања да ће се Русија држати договореног и да ц́е Србија ове зиме да има довољне количине гаса", наводи се у саопштењу и додаје да су њих двојица разговарали о аранжману који обезбедјује додатне количине гаса.

Вучић је у телефонском разговору Путину захвалио на испоруци противоклопних ракета Корнет, оценивши да су "те ракете руске производње најбоље на свету и да представљају велико појачање за копнену војску Србије", истакнуто је у саопштењу.

Председници су навели да економске везе Србије и Русије константно јачају, а да су могућности за сарадњу у области привреде далеко веће од искоришћених, и да има простора за нове заједничке пројекте.

"У том смислу су истакли да очекују скоро потписивање Споразума о стратешкој економској сарадњи Србије и Русије и позитивно оценили уговор који су потписали Петрохемија и Гаспром", додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa