Инфо

11. март 2022.11. мар 2022.
Дванаести Сајам пољопривреде у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Дванаести Сајам пољопривреде у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Отворен Сајам пољопривреде у Шапцу

(Фото: Глас Подриња)

У организацији Радио телевизије АС и партнера Одељења за пољопривреду Града Шапца под покровитељством Града у Спортској хали „Зорка“ отворен је дванаести Сајам пољопривреде који ће трајати до суботе 12. марта. У потпуности попуњен изложбени простор у хали, али и на платоу испред дворане указује на велику заинтересованост учесника.

-Након две године паузе поново смо окупили излагаче и пољопривреднике како би разменили искуства и идеје. Време које је протекло показало је да су сви веома заинтересовани за Сајам, те је Хала постала мала. Надамо се већем простору у наредном периоду, јер је ово други највећи пољопривредни сајам после Новосадског. Ово све не би било могуће без подршке Градске управе - рекао је власник РТВ АС Маринко Урошевић током свог обраћања на отварању.

Шабачки сајам показао се као добро осмишљен и сваке године окупља све више посетилаца и излагача, те је ове године више од 120 присутно.

Организатори очекују рекордну посету (Фото: Глас Подриња)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је значај Сајма пољопривреде за шабачки крај, али и шире подручје.

-Поносан сам на то што је велики број посетилаца и излагача данас присутно у Хали. Верујем да је ово један од најзначајнијих догађаја у граду током године. Пољопривредници су веома заинтересовани да сазнају који су то новитети и како да унапреде своју производњу. У том домену Град Шабац издваја значајна средства за пољопривреду. У буџету 120 милиона је опредељено за подстицајна средства у пољопривреди. Уверен сам да ће у годинама које долазе пољопривреда заузимати све значајније место, јер производња хране је од пресудног значаја за функционисање државе – нагласио је градоначелник Пајић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић; Биљана Петровић, помоћница председника Извршног одбора, Комерцијалне банке, NLB групе; власник РТВ АС Маринко Урошевић; начелник Одељења за пољопривреду града Шапца Драган Ранђић (Фото: Глас Подриња)

Излагачи из земље и иностранства произвoђачима ће представити најновија достигнућа и методе у свим сегментима пољопривреде. Посетиоци имају прилику да се на једном месту информишу о предстојећој сетви, али и унапреде своја знања и вештине у пољопривреди.

(Фото: Глас Подриња)

Традиционално, оба сајамска дана на располагању посетиоцима су запослени у Одељењу за пољопривреду Града Шапца.

Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 8 до 19 часова.
  • Фото: Глас Подриња)
  • Фото: Глас Подриња)
  • Фото: Глас Подриња)
  • Биљана Петровић, помоћник председника извршног одбора Комерцијалне банке
  • др Александар Пајић, градоначелник Шапца
  • Маринко Урошевић, власник РТВ АС

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa