Инфо

12. април 2022.12. апр 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Бура отворила Фестивал Позоришно пролеће у Шапцу

Након годину дана паузе полеће се вратило у град. Театарски фестивал у наставља традицију априлског издања са изведбама најбољих представа из земље према оцени селектора Зорана Карајића.
Фото: Глас Подриња


Најбоље од најбољих у неколико категорија одабраће и наградити жири у саставу: глумац и редитељ Зијах Соколовић, редитељка Слађана Килибарда и глумац, редитељ и педагог Ирфан Менсур.

-Спремни улазимо у Позоришно пролеће, са радошћу и еланом, након годину дана паузе. Селекција представа је позната љубитељима театра и уверен сам да ће публика уживати у најбољим остварењима из Србије – рекао је директор Шабачког позоришта Владимир Василић.

Престоница позоришта у Србији


Директор Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић у обраћању са Велике сцене градског театра подсетио је на великане шабачке културе и нагласио да ће седам дана град бити престоница позоришног живота.

-Подвиг је када оснујете фестивал у смутним временима урушавања система вредности на глобалном ниову, а још већи када одржите континуитет. Трајање је на радост публике, глумаца, али и свих нас који долазимо сваке године. Надам се да ће дуго трајати и бити близу Стеријином позорју које је од почетка уз Позоришно пролеће као партнер – нагласио је Радоњић.

Глумац Ирфан Менсур део је овогодишњег жирија који ће одлучивати о наградама, а први долазак у град био је пре неколико деценија као редитељ добио признање на Фестивалу „Јоаким Вујић“.

-Нашој земљи је потребно више оваквих фестивала. Увек се радујем позоришту и живим позориште– додао је Менсур.
Фото: Глас Подриња

Бура отворила Фестивал


Шесто издање Фестивала Позоришно пролеће у Шапцу отворила је представа „Бура“ у режији Кокана Младеновића.

-Повратак у Шабац за мене је као повратак кући. Волим шабачки театар и сјајно смо сарађивали. Повратак Пролећа у пролеће је знак да се ствари враћају у нормалу. Изузетна селекција и верујем да ће публика имати прилику да погледа одличне представе – рекао је редитељ Кокан Младеновић о Фестивалу.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa