Инфо

18. мај 2022.18. мај 2022.
Фото: Oпштина Владимирци

Фото: Oпштина Владимирци

Oпштина Владимирци потписала два уговора са Министарством заштите животне средине

У Палати Србија општина Владимирци потписала је два уговора са Министарством заштите животне средине које заступа министарка Ирена Вујовић.

У претходном периоду, општина Владимирци конкурисала је по основу два јавна конкурса које је расписало Министарство и на основу којих су општини Владимирци одобрена финансијска средства за реализацију два пројекта.

На основу потписаног Уговора о суфинансирању реализације пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса у 2022. години на територији општине Владимирци, од стране Министарства одобрена средства износе 4.507.800,00 динара док је учешће општине 1.126.950,00 динара, тако да је укупна вредност пројекта 5.634.750,00 динара.

Овим пројектом предвиђено је уређење парцеле која се налази иза зграде Општине на којој се налазе објекти који датирају из периода са краја XIХ и почетка XX века. Планираним радовима ће бити ревитализована локација и прилагођена намени етно парка. Радови који су предвиђени да се изведу односе се на изградњу пешачких стаза и постављање мобилијара, изградња фонтане, адаптација постојећих објеката, формирање зоне са каскадама амфитеатра и постављање позорнице на отвореном.

Истог дана, потписан је и Уговор о суфинансирању реализације пројекта нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2022. години на територији општине Владимирци.

Овај пројекат односи се на санацију, затварање и рекултивацију несанитарне депоније у Дебрцу. Након реализације овог пројекта несанитарна депонија биће санирана и очишћена, заштитиће се здравље људи који живе у близини, створиће се уређен простор и на овај начин ће се показати одговорност према природи и очувању животне средине.

Укупна вредност овог пројекта износи 2.250.000,00 динара. Одобрена средства од стране Министарства износе 1.800.000,00 динара, док учешће општине у реализацији овог пројекта износи 450.000,00 динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa