Инфо

12. септембар 2022.12. сеп 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић: ЕУ у Србији непопуларна, надам се да ћемо то моћи да променимо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Брду код Крања да Европска унија међу грађанима Србије није популарна и изразио наду да се то у наредном периоду може променити.

"Ја долазим из земље која се налази на европском путу, неће да одустане од тога, али у којој је ЕУ најмање популарна. Да данас имате референдум у Србији хоћете ли да идете у ЕУ или не, грађани Србије би рекли не. Надам се да ћемо то успети да променимо у месецима и годинама које су пред нама", рекао је Вучић новинарима.

Додао је да је један од главних разлога питање територијалног интегритета Србије јер су "свима пуна уста територијалног интегритета Украјине, а територијални интегритет Србије су погазили као маљем".

"Људи у Србији ту врсту лицемерја не могу да прихвате, али се надам да се тај рационални импулс код градјана да проради у будућности и да ћемо да разумемо шта су нам стварни интереси и да ћемо то успети да одвојимо од емоција", рекао је он.

Након самита Иницијативе Брдо-Бриони чији су домаћини председници Словеније и Хрватске, Борут Пахор и Зоран Милановић, Вучић је истакао да је у преговорима Београда и Приштине сада "све потпуно другачије у односу на оно што је било".

"Биће много долазака и одлазака разних стручњака. Прва ствар је - нико не жели нови сукоб на Балкану, а друга да желе да (председнику Русије Владимиру) Путину извуку аргумент Косова из руку који он у разговорима са свим западним званичницима користи", додао је Вучић.

Самиту су присуствовали председник Албаније Бајрам Бегај, тројица чланова Председништва БиХ Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Џаферовић и председници Црне Горе Мило Ђукановић, Косова Вјоса Османи, Северне Македоније Стево Пендаровски и Србије Александар Вучић.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa