Инфо

18. децембар 2023.18. дец 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Српској напредној странци апсолутна већина у Шапцу

Српска напредна странка у Шапцу је освојила апсолутну већину, саопштио је носилац локалне листе Александар Пајић на конференцији за медије одржаној јутро после избора. Листа "Александар Вучић - Шабац не сме да стане" освојила је 28.816 гласова, односно 35 мандата. Друга по броју гласова је листа "Шабац против насиља" са 15.554 гласа, што је 19 одборничких мандата. Трећа је листа "Немања Пајић - Западна Србија - Увек Шабац" са 6.810 гласова, или 8 мандата. Цензус су још прошле листе "Удружени побеђујемо", ""Ивица Дачић премијер Србије" и "Милош Јовановић - Нада за Шабац" и они ће имати по два одборничка мандата, док ће листа "Др Дејан Павловић - Европска зелена партија", као мањинска странка имати једног одборника. Саопштени резултати су прелиминарни.

-Све што смо радили у претходне три године вредновано је од стране наших суграђана и поново имамо апсолутну власт у граду Шапцу. Ми ћемо са нашим коалиционим партнером Западном Србијом наставити да вршимо власт у граду, јер су грађани потврдили да све што смо радили јесте у истересу града и грађана. Као стожер и лидер ове коалције показали смо да су нам грађани приоритет и поново смо добили њихово апсолутно поверење, рекао је Александар Пајић.

Додао је да ће разговарати и са другим листама које су прешле цензус и пробати да у интересу грађана направе што већу коалицију која би радили у интересу града.

Листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" освојила је у Шапцу 51,71 одсто гласова за републички парламент. Друга је листа "Србија против насиља" са 25,41 одсто гласова, затим "Ивица Дачић пемијер Србије" са 6,03 одсто, "Милош Јовановић - Нада за Србију" са 5,25 одсто и "Ми глас из народа проф. др Бранислав Несторовић" са 4,33 одсто гласова у Шапцу, док су остали освојили испод 3 одсто.


-Из резултата се види да Србија хоће да се ради, да се гради и да Србија не сме да стане. Захваљујем се свим грађанима који су дали свој глас за листе "Србија не сме да стане" и "Шабац не сме да стане". Обећавам да ћемо поверење грађана које смо имали у претходне три године наставити да оправдавамо и у наредне четири године. Настављамо даље да радимо и градимо и нашу Србију и наш Шабац, рекао је Александар Пајић.

Излазност бирача у Шапца је била око 65 одсто.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa