Инфо

15. јануар 2024.15. јан 2024.
Тражило се место више (Фото: Глас Подриња)

Тражило се место више (Фото: Глас Подриња)

Почела припремна настава за ученике осмог разреда у ЦСУ

Припремна настава за завршни испит из српског језика и математике, за ученике осмог разреда, почела је данас у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу и трајаће до петка. Интересовање деце је и веће од очекиваног, тако да се за први час тражило знатно више столица него што је било припремљено.



-Желела сам да обновим градиво које сам пропустила током година. Имали смо пандемију корона вируса и тада смо неке ствари пропустили. Надам се да ћу сада то надокнадити како бих пријемни урадила што боље. Жеља ми је да упишем Техничку школу, смер архитектонски теничар, каже Јана Вулетић ученица осмог разреда ОШ "Стојан Новаковић".



Првог дана присутно је више од 130 ученика. Часови из српког и математике трајаће по сат и по.



-Дошла сам пре свега због математике, коју не умем сама да учим и желим овде да обновим градиво из претходног периода. Нисам још почела са припремом за завршни испит, али планирам и мислим да је сада право време за то. Планирам да упишем Медицинску школу, смер зубни техничар, каже Александра Тодоровић, ученица осмог разреда ОШ "Стојан Новаковић".

Иницијативу је покренула ОШ "Доситеј Обрадовић" и заједно са ЦСУ већ трећу годину реализују овакав вид припремне наставе. Часове из српског језика држи професорка Милена Мишковић, а из математике професор Владимир Беара.

Владимир Беара (Фото: Глас Подриња)


-Радићемо од понедељка и петка и сваког дана ће бити комбинована настава српског језика и математике. Имаће интеракцију између ученика, трудићемо се да их што више укључујемо, да буду што активнији. Спремили смо квизове знања, што се претходних година показало као деци веома занимљиво. Ученици ће се телефонима улоговати на квиз, давати одговоре и такмичити се међу собом. Ранијих година интересовање је било велико, друже се и стекну нова знања, каже Владимир Беара.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa