Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: МУП

Фото: МУП

За три дана постојања Штаба у Малом Зворнику откривено 107 ирегуларних миграната

Министарство унутрашањих послова Србије пре неколико дана формирало је у Малом Зворнику Штаб за сузбијање ирегуларне миграције и на територији Љубовије, Лознице и Бање Ковиљаче. Одмах по формирању предузете појачане активности на сузбијању ирегуларних миграција.

Бранислав Шалипуревић, руководилац Штаба изјавио је у среду да ће припадници Министарства унутрашњих послова бити присутни и спроводиће контроле и предузимати мере на територији Малог Зворника, Љубовије, Лознице и Бање Ковиљаче све докле се канали кријумчарења људи и ирегуларних миграција не пресеку.

Фото: МУП


-Уверени смо да ће појачано присуство и видљивост припадника Министарства унутрашњих послова допринети укупном осећају безбедности грађана и њихове имовине на овом простору. Докле год постоје руте и канали за ирегуларне миграције на овом простору, као и жалбе грађана да ирегуларни мигранти повређују њихову имовину и ноћу се крећу у близини насељених места чим им стварају осећај неспокоја, припадници Министарства унутрашњих послова биће присутни и предузимати све мере у складу са законом, како би се канали за илегално кријумчарење миграната сузбили и грађани осећали безбедно, казао је Шалипуревић.

Фото: МУП


Истакао је да је, од формирања штаба, 29. јануара ове године, обављена контрола 93 возила, 166 лица, и да је откривено 107 ирегуларних мигранта, који незаконито бораве на овом подручју, од којих су 82 даље смештена у прихватне центре, који су у надлежности Комесаријата за избеглице и миграције.

Шалипуревић је нагласио да је против једне особе поднета кривична пријава због кривичног дела у вези са опојним дрогама, а да је против 15 лица, страних држављана, приведене надлежном суду за прекршаје због кршења Закона о странцима и Закона о оружју и муницији, јер су код њих пронађени ножеви. Истакао је и да су штабови, који су претходно формирани у Суботици, Прешеву, Димитровграду дали изузетне резултате.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa