Инфо

7. фебруар 2024.7. феб 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Одржана конститутивна седница Скупштине Општине Коцељева

Данас је одржана прва, конститутивна седница Скупштине Општине Коцељева којој је присуствовало 29 од укупно 31 одборника.

У новом сазиву Српска напредна странка има 22 представника и двотрећинску већину. По први пут у одборничким клупама нашло се седам представника са листе "За спас Коцељеве" коју је кандидовао Српски покрет Двери, док су два одборника са листе Социјалистичке партије Србије.

Глас Подриња


Након верификације мандата и полагања заклетве, коцељевачка скупштина је усвојила предлог владајуће већине да председник локалног парламента поново буде Верољуб Матић који је и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Једини кандидат за ову функцију добио је подршку 24 одборника, док је пет њих гласало против.

Глас Подриња


Нема измена ни на функцији заменика председника Скупштине Општине јер је кандидат владајуће већине Владан Јанковић поново добио поверење одборника. За њега је гласало 25 представника у локалном парламенту, а пет је било против.

Предлог да Предраг Ђаковић поново буде секретар СО-е Коцељева једногласно је усвојен.

На конститутивној седници усвојени су предлози за састав комисија.
Комисију за избор и именовања чине Живислав Симић, Бранко Бабовић, Немања Протић, Снежана Антонић и Ивана Ранковић.

У раду мандатно-имунитетске комисије учестоваће Немања Протић, Станисав Момировић, Бранко Ранковић, Загорка Ераковић и Слађана Мандић.

Комисију за статут и прописе чине Весна Ковачевић, Слађана Јевтић, Бранко Бабовић, Драгиша Илић и Марина Ђурић.

У комисији за предлоге и преставке су Живка Тешић, Горан Исаиловић и Драган Станковић, док су у саставу Комисије за родну равноправност Милутин Мијаиловић, Жељко Алексић, Весна Ковачевић, Снежана Антонић и Загорка Ераковић.


В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa