Инфо

26. март 2024.26. мар 2024.
Општа болница Шабац

Општа болница Шабац

На превентивне прегледе одазвало се 196 суграђана

На превентивне прегледе за рано откривање карцинома дојке и простате који су у недељу, 24. марта, одржани у шабачкој Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић”, одазвало се 196 суграђана. Ултразвучни преглед дојке урађен је код 148 Шапчанки, а њих седам додатно је упућено на мамографски преглед.
У Биохемијској лабораторији урађено је 48 тумор маркера простате (ПСА), а код петорице суграђана установљене су вредности изван референтног опсега. Они су планирани за даљу дијагностику, саопштила је Општа болница Шабац.

Општа болница Шабац

Како је истакла хирург др Славица Ђурић, помоћник директора за поликлиничко–дијагностички сектор, важност акције која је одржана у недељу је у томе да се благовремено открије болест и на време започне са лечењем.
Општа болница Шабац

– Када упоредимо претходну акцију превентивних прегледа за рано откривање карцинома дојке и простате која је реализована 3. децембра прошле године, сада се јавио већи број Шапчана. Нису морали ни да заказују преглед, нити да имају здравствену књижицу. Све што је требало да учине је да дођу и да се преконтролишу. Шабачка болница била је међу 170 здравствених установа у Србији у којима су организовани превентивни прегледи, а држава оваквим акцијама жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима – рекла је др Славица Ђурић и додала да су у овој установи презадовољни одзивом Шапчана.
Извор: Општа болница Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa