Инфо

26. март 2024.26. мар 2024.
О. Стојановић против Вашаша (фото: Глас Подриња)

О. Стојановић против Вашаша (фото: Глас Подриња)

Премијер регионална лига: Морнар и Младост гостују у Шапцу

Пре наставка Супер лиге шабачке ватерполисте очекују изазови у Регионалној лиги где се боре за пласман од деветог до 12. места. У среду и четвртак, 27. и 28. марта на Градском базену гостују екипе из Хрватске, сплитски Морнар и славна Младост из Загреба.

Морнар из Сплита је ривал у среду од 20 часова, док су чувени загребачки "жапци" такмаци дан касније, у четвртак, 28. марта, такође од 20 часова. Наредног викенда, првог априлског Шабац гостује у Сплиту и Загребу.



У групи са поменутим екипама је још и Партизан, против кога Шапчани неће играти, већ су урачунати резултати међусобних дуела у Првенству Србије.

Нови систем такмичења
Ове сезоне је у Регионалној лиги уведен нови систем такмичења, где су екипе подељене у две групе по географском принципу. У групи исток били су сви тимови из Србије (пет чланова Премијер лиге) где су рачунати резултати у Супер лиги, док су у групи запад били тимови из Хрватске и Црне Горе, уз разлику да су у овој групи екипе играле међусобне дуеле у оквиру Регионалне лиге.

На крају су екипе подељене у три групе на основу пласмана: од првог до петог места, од шестог до осмог и од деветог до дванаестог места.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa