Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Ф. Новаковић (фото: Глас Подриња)

Ф. Новаковић (фото: Глас Подриња)

Спектакл: Славна Младост на Градском базену

Меч Шапца и Младости из Загреба (вечерас од 20 часова) неће бити само дуел Регионалне премијер лиге, већ и спектакл на Градском базену. У гостима Шапчанима је великан светских размера.

Загребачка Младост је један од највећих светских ватерполо клубова и у укупном збиру трофеја други најтрофејнијии тим Европе. Освајали су сва такмичења која су организована у Европи, бившој Југославији Хрватској. У збиру имају 50 званичних трофеја.

Славна традиција загребачког колектива (фото: www.crosport.hr)


Шабац и Младост су играли седам мечева званичних, све у оквиру Регионалне лиге у протеклих пет година. Загребачки клуб је очекивано успешнији, али је Шабац успео да забележи један тријумф, 2021. године, придодавши још један скалп великана за историју.


Ове сезоне су подмладили тим, међутим и у измењеном саставу су успели да победе Југ и до самог финиша буду у игри против шампиона Хрватске, учесника четвртфиналне фазе Лиге шампиона Јадрана из Сплита. Квалитет су демонстрирали и у среду победивши Партизан као гости 14:7.


Подмлађен тим у новој сезони остварио неколико неочекиваних победа (фото: Хрватски ватерполо савез)


Иако су одиграли седам мечева, само два су се догодила у Шапцу. Иако је Загреб два пута славио, био велики фаворит, мечеви су били неизвесни и решени у финишу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa