Инфо

28. август 2018.28. авг 2018.
Otovorene dve ponude za RTB Bor

Otovorene dve ponude za RTB Bor

Комисија која спроводи тендер за избор стратешког партнера за Рударско-топионичарски басен (РТБ) Бор отворила је данас две понуде које су испуниле тражене услове - кинеске фирме Зијин и руске Ју голд, изјавио је министар рударства и енергетике Србије Александар Антић.
Како преносе медији које је Антић позвао у кабинет да им да изјаву, комисија је провером три пристигле понуде утврдила да понуда канадске компаније Дајмонд филдс није испунила неопходне услове, јер у одредјеним елементима није имала обавезујући карактер и није била праћена банкарском гаранцијом.
Антић је рекао да очекује да ће, после оцене понуда, уговор о продаји удела у РТБ-у бити потписан у септембру а да би стратешки паратнер оперативно управљање том компанијом могао да преузме од почетка 2019. године.
Министарство привреде, задужено за тендер за РТБ, још се није огласило о отварају понуда заинтересованих компанија.
Рок за достављање понуда за РТБ Бор истекао је 20. августа.
Тендером је предвидјено да стратешки партнер РТБ-а за удео у власништву те компаније мора да инвестира најмање 350 милиона долара.
Није дефинисан власнички удео РТБ-а који држава износи на продају, па ће победник на тендеру бити онај ко понуди највише пара за најмањи власнички удео у фирми.
Подносилац понуда може бити домаћа или страна компанија која се најмање 10 година бави експлоатацијом или производњом бакра или осталих племенитих метала.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa