Инфо

25. септембар 2018.25. сеп 2018.
САСЛУШАЊЕ У ШАПЦУ: Нисам га ударио, већ гурнуо

САСЛУШАЊЕ У ШАПЦУ: Нисам га ударио, већ гурнуо

Марко Тарлановић саслушан у шабачком тужилаштву за убиство Зорана Бошковића:" Незгодно је пао. Нисам имао намеру ниједног тренутка да га повредим. Нисам га чак ни ударио већ сам га само одгурнуо, али је он незгодно пао на бетон."

Како "Новости" незванично сазнају, овако се јуче бранио Марко Тарлановић (34) из Рибара, који се терети за убиство Зорана Бошковића (55) из овог места. Он је више од два сата саслушаван пред Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу, где је одговарао на питања о злочину у центру села испред кафића "М", чији је Тарлановић власник. Бошковић који је, иначе, био дугогодишњи пријатељ ухапшеног, наводно је насрнуо мачетом на њега. Дошло је до физичког обрачуна и Марко је усмртио Зорана.

Обдукција тела је по хитном поступку наложена од Тужилаштва и недвосмислено је утврдила да је Бошковић преминуо од ударца тупим предметом у теменом делу главе. Од других повреда, које би могле бити кобне, имао је још само прелом носне кости, што објашњава и велику локву крви видљиву на лицу места.

Свађа двојице пријатеља, потпуно неочекивано за све у Рибарима, ескалирала је у тучу и то са крвавим епилогом. Бошковић је дошао у пратњи једног пријатеља коме Тарлановић није хтео да прода пиће, зато што му је често правио проблеме у кафићу. На то се Бошковић, кога сви у Мачви знају по надимку Француз, јако наљутио и избила је права туча.

- Отишао је из кафића "М" после те прве свађе и обрачуна, да би се нешто касније вратио са мачетом. Да ли је ишао кући или је донео из аутомобила паркираног испред кафића, нико не зна. У сваком случају алкохол је изгледа радио своје, па су се потукли и тада је Бошковић задобио кобни ударац - каже наш извор.

Према једној верзији, жртва је насрнула на Тарлановића мачетом, па је овај морао да се брани. Према другој, Бошковић га је позвао да изађе из кафића да му нешто каже, а овај га је ударио на вратима и оборио на земљу. Несрећа је хтела да Бошковић удари главом о бетон и искрвари на лицу места.

Марко Тарлановић, коме је јуче одређен притвор, како сазнајемо, од тужиоца није скривао детаље свађе. И очевици, као и он, у свом првом исказу тврдили су да у руци није имао никакав предмет, већ да је Бошковића ударио песницом или шаком.

Бошковић је јуче сахрањен на гробљу у Рибарима. У селу су га сви волели, био је бајкер и боем и многи Рибарци жале за њим. Ништа мање није им жао ни Тарлановића, за кога кажу да је изванредан човек и вредан домаћин, а сада ће морати да одговара за тешко кривично дело.

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa