Инфо

29. септембар 2018.29. сеп 2018.
Продужен рок

Продужен рок

Скупштина Србије усвојила је данас измене и допуне Закона о високом образовању којима је предвиђено да стари студенти добију још годину дана да заврше студије.Како је раније речено, циљ је унапређење контроле квалитета у високом образовању.

Измене се доносе јер су створени услови за повећање делатности високог образовања, али и да би се остварила боља веза привреде и друштва у целини и да се утиче на унапређење функционалног знања студената и повећа запошљивост.

Предвиђено је да се могу радити ванредни наџори Комисија за акредитацију, а утврђује се и формирање Савета послодаваца, због везе привреде и високог образовања.

Новина је и увођење менаџера на академије струковних студија и високе школе, а предвиђено је да се на страним високошколским установама уведу лектори српског језика.

Продужење ће добити студенти који су факултет уписали по старом плану и програму, који су школовање морали да заврше до 30. септембра, али и они који студирају по Болоњи, а који су потрошили максимум од осам година за четворогодишње студије.
Агенција Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa