Инфо

17. октобар 2018.17. окт 2018.
Књига - имагинарна реалност

Књига - имагинарна реалност

Знање, интелектуална ширина, емоционалана зрелост коју читањем књига стичемо највећа је благодет коју човек може да оствари. Богатство унутрашњег света који носимо са собом у сваком тренутку потврђује да је књига наш најбољи пријатељ. Приближити књигу читаоцу, подстакнути га да ствара читалачке навике и заволи писану реч основни је циљ којем тежи свака Библиотека. Промовисање важности књиге, њене улоге у образовању и изградњи идентитета појединца, те њеног значаја у свакодневном животу задатак је и тежња Бибилиотеке шабачке. Данас издвајамо две препоруке за читање пристигле из шабачког храма књиге.

Препорука за децу: Бродецка, Ленка – У потрази за звездом

Краљевина Сјајне Звезде настала је пре седам векова, иза седам гора. У њој су дуго владали мир и ред зато што је земљу штитио величанствени метеор. Зло је нестало. Међутим, баш оног дана када почиње наша прича, дана када је у краљев замак стигла нова дворска луда, испоставило се да је Сјајну Звезду, онај чудесни метеор, неко украо.
Велики задатак да врате Сјајну Звезду у замак преузимају необична дворска луда и мала, помало усамљена принцеза. Да ли ће успети да спасу краљевину?

Препорука за одрасле: Музил, Роберт – Човек без особина

Многи овај роман сматрају најзначанијим делом европског романа. Радња почиње уочи Првог светског рата у Бечу, престоници Аустроугарске монархије. У потрази за својом сврхом, Урлих се ангажује у Паралелној акцији, којом је 1918. године требало да буде обележено 700 година од владавине Франца Јозефа Првог.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa