Инфо

16. децембар 2018.16. дец 2018.
Следећи протест Стоп крвавим кошуљама ипак 22. децембра

Следећи протест Стоп крвавим кошуљама ипак 22. децембра

БЕОГРАД, 16. децембра 2018. (Бета) - Протест "Против насиља - Стоп крвавим кошуљама" биће одржан поново у суботу 22. децембра, објавили су данас организатори.

Други протест против насиља коме је присуствовало више хиљада градјана одржан је јуче у Београду, а на крају скупа следеће окупљање било је најављено за 16. јануар, на годишњицу убиства лидера иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Представница организатора протеста Јелена Анасоновић која је следећи скуп и најавила за 16. јануар, медјутим на друштвеној мрежи твитер објавила је данас да је одлучено после реакција градјана на друштвеним мрежама да се скуп ипак одржи већ наредне суботе, 22. децембра, а не тек за месец дана.

"Као организаторка протеста #Стоп крвавим кошуљама са екипом која ради грозницу суботње вечери, упркос првобитној најави, после свих ваших реакција, одлучили смо да зимска чаролија не престаје! Видимо се следеће суботе, 18х Плато! Грудва расте и неће се зауставити! Рушимо Снешка", навела је Анасоновић на Твитеру.

Бројни градјани синоћ су на друштвеној мрежи после најаве да ће следећи протест бити одржан 16. јануара негодовали и најавили да ће доћи на плато испред Филозофског факултета 22. децембра.

Потом су кренуле и објаве представника опозиције и јавних личности које подржавају одржавање скупа 22. децембра.

"Вечерас је било око 25.000 људи. И било је сјајно! Градјани, студенти, јавне личности, опозиција... 16-ти је далеко. 22-ги је много ближи", написао је један од лидера Савеза за Србију Драган Дјилас.

Протест "Против насиља - Стоп крвавим кошуљама" покренут је поводом напада на лидера Левице Србије и једног од оснивача Савеза за Србију Борка Стефановића и још двојицу активиста у Крушевцу.

Са јучерашњег скупа упућени су захтеви да престане насиље против оних који другачије мисле од председника Србије Алексадра Вучића, да се пронадју починиоци и налогодавци напада на Стефановића и двојицу активиста, починиоци и налогодавци напада на све новинаре, активисте цивилног друштва, политичке активисте и градјане и да се открију починиоци убиства лидера иницијативе СДП са Косова и Метохије Оливера Ивановића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa