Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
Зеленовић: Опозиција тражи изборе по правилима која су важила до 2012-е

Зеленовић: Опозиција тражи изборе по правилима која су важила до 2012-е

"Опозиција тражи изборе уколико се успоставе правила која су важила до 2012. године, а ако тај услов не буде испуњен, за опозицију ти избори неће постојати, што технички може бити названо бојкотом", изјавио је један од оснивача Савеза за Србију (СзС) и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је у интерјуу за "Истиномер" казао да је суштина да председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић неће имати опозицију на тим изборима, да ће све то произвести још веће незадовољство грађана и још већи број њих на улицама.
"Јер сви који шетају Београдом и другим градовима поручују недељама да је он лош владар, да држи државу и друштво у каљузи и да нико у томе више не жели да учествује. И такав став мора да буде преточен у промену. Јер суштински све што се чује на протесту тешко да може да се испуни са Вучићем на власти. Ако упркос грађанима, Вучић каже расписујем изборе, то значи да не мари ни за један једини захтев који год он био", рекао је Зеленовић.
Oн је казао да су слободни избори један од најважнијих ослонаца сарадње у оквиру Савеза за Србију, а да ће после њих стручна, прелазна влада да припреми државу и друштво за неопходне промене.
Зеленовић је оценио да Вучић испитује јавно мњење и покушава да пробуди додатну енергију код својих присталица и чланова и да не верује да ће бити расписани ванредни парламентарни избори.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa