Инфо

6. фебруар 2019.6. феб 2019.
Војни синдикат Србије: Раме уз раме са народом на улици

Војни синдикат Србије: Раме уз раме са народом на улици



БЕОГРАД, 6. фебруара 2019. (Бета) - Војни синдикат Србије (ВСС) позвао је данас своје чланове да се прикључе протестима у Србији и стану на улици "раме уз раме са својим народом" у борби за Устав и закон, уз оцену да су сада институције у власти једног човека.

"Већ су нас контактирали из неких градова и наши представници ће говорити на протестима", рекао је председник ВСС-а Новица Антић на конференцији за новинаре, наводећи да ВСС не подржава неку партију и политичку опцију већ "свенародни протест".

Он је рекао да ће ВСС предложити организаторима протеста да се направи координационо тело, "кризни штаб", који би јасно формулисао циљеве и како их остварити.

"Бојимо се да се енегија протеста не потроши, па сматрамо да је формирање овог тела неопходно", рекао је Антић.

Он је рекао да је за ВСС прихватљиво да за столом на којем би се формулисали циљеви буду и представници партија ако се од тог синдиката не тражи да каже да подржава неку партију или политичара.

Наводећи да је ВСС под притисцима јер указује на неправилности у раду министарства одбране, он је рекао да министар Александар Вулин одбија разговор с тим синдикатом иако је "репрезентативан" и позвао га да им закаже сусрет у наредних петнаест дана или ће они "доћи код њега".

Антић је рекао да се према генералном секретару тог синдиката Предрагу Јевтићу спрема најтежа казна због јавних иступа, као што се и њему десило, јер је војни дисциплински тужилац покренуо поступак против Јевтића иако је то "противуставно".

На конференцији је саопштено и да су ВСС, Удружење староседелаца Краљева и околине и Ветерани Републике Србије основали удружење градјана Спона Србије како би се борили за поштовање закона и бољи материјални, социјални положај људи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa