Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
Формира се Асоцијација слободних и независних одборника, мрежа за још жешћу борбу

Формира се Асоцијација слободних и независних одборника, мрежа за још жешћу борбу




БЕОГРАД, 7. фебруара 2019. (Бета) - Одборници, чланови опозиционих странака, најавили су данас, на скупу у Београду, да ће за најдаље две седмице формирати Асоцијацију слободних и независних оборника као "мрежу" медјусобне солидарности али и начин за још "жешћу" борбу за права градјана.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да је ово иницијативни састанак и да је идеја да се направи тело које ће координирати активности свих одборника, "који се сматрају опозицијом" и којих је данас, како је навео, било око стотину из четрдесет општина, али је нагласио да ће их на формирању Асоцијације бити далеко више.

"Данас се протествује у педесет гадова Србије, биће их у свим градовима", рекао је Зеленовић, који је оценио као "зрео потез" Предлог Споразума са народом, који су одборници данас потписивали на овом скупу.

"Сви одборници ће знати, кад власт нападне једног напао је све нас", рекао је заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију, у скупштини Београда, Никола Јовановић, потпредседник Народне странке.

Он је нагласио да је приоритет одбрана права градјана, јер су они, као опозициони политичари, ту због њих, као и да промене систем који спроводи насиље.

На скупу је наглашено и да је опозиционим одборницима у унутрашности Србије теже јер када је у Београду "сумрак тамо је густи мрак, а претња постаје метална шипка".

Чланица Демократске странке, одборница у Вршцу, Драга Ракић је истакла да свако ко износи критичко мишљење може да очекује да се власт освети "отказом на послу, претњама и другим непријатностима".

"Све су такве активности координиране из једног центра, а то је Српска напредна странке и Александар Вучић", рекла је Ракић, наводећи да "режим види да му је крај близу а када је звер рањана она је најагресивнија".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa