Инфо

12. фебруар 2019.12. феб 2019.
"Тенис" одустаје од Србије

"Тенис" одустаје од Србије

Коначна одлука о томе да ли ће немачка компанија Тенис доћи у Србију или не требало би да буде донета у марту, а према информацијама из извора блиским топ менаџменту компаније, водећи производјач свињског меса у Европи тренутно је ближи одлуци да одустане од најављеног инвестирања, него да гради фарме у Србији, пише данас Војводјански истраживачко-аналитички центар.
У новембру 2018. Тенис је од Владе Србије, с којом је у априлу 2015. године потписао Меморандум о разумевању, затражио одлагање најављене инвестиције, с тим да би најкасније до краја марта требало да се изјасни о доласку у Србију.
По информацијама ВОИЦЕ-а, немачка компанија није још увек узела у закуп ниједан хектар државног пољопривредног земљишта иако јој је било намењено око 5.000 хектара у две локалне самоуправе – Зрењанину и Кикинди, а њиве је требало да добије и у Сечњу.
Тенису је по основу планираних инвестиција био одобрен закуп 2.420 хектара у општини Зрењанин, 2.544 хектара код Кикинде, а толико је требало да му обезбеди и локална самоуправа у Сечњу. Медјутим, до сада немачки месни гигант није уплатио ни динара за ове хектаре у општинске, односно покрајински и републички буџет, наводи Војс.
Основни разлог за све извесније одустајање Тениса од инвестирања у Србији је спорост и неозбиљност коју је домаћа адмнистрација показала у припремању терена за изградњу фарми. На то се надовезала и неповољна ситуација због болести афричке свињске куге због које је немачка компанија веома опрезна, пише Војс.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa