Инфо

15. фебруар 2019.15. феб 2019.
Глас Подриња

Глас Подриња

Шапчани не одустају: Вучић мора пасти!


Шапчани су и вечерас показали нетрпељивост према владајућем режиму Александра Вучића, те су се пети пут у великом броју окупили испред Старе робне куће, како би учествовали у протесту "Један од пет милиона".
Глас Подриња
Говорници су овог пута били: пољопривредник из Змињака Драган Станковић, оснивач дневног листа Данас, Раде Радовановић и организатор Душан Туфегџић.
У концизном и аргументованом говору, Станковић
Глас Подриња
се осврнуо се на бесмисленост јучерашње председникове посете, као и на чињенице које доказују суноврат пољопривредних произвођача у протеклих неколико година.
- Деведестосам одсто пољопривредника нема плаћено социјално и пензионо осигурање. Не знам чему води држава у којој је људима одузето право на лечење. Због неиспуњених обећања нам се празне села, градови, омладина одлази... Он ће отићи, али након тога морамо паметно да изаберемо особу која ће да нас води, рекао је Станковић.
Јучерашњи "циркус" који није ни за подсмех, Раде Радовановић
Глас Подриња
је окарактерисао као уцену бедом, сиромаштвом и глађу.
- Једна трећина од седам милиона људи у Србији је на ивици или у зони глади, што потврђују валидна истраживања. Свуда се шири јад и беда. Морамо то да променимо. Не зато што се он мени не свиђа, него зато што је користећи своје идеје, људе око себе и сараднике из иностранства, Србију потпуно бацио Србију под ноге, казао је Радовановић и додао да Александар Вучић мора пасти.
Нашим суграђанима обратио се и Славко Живановић,
Глас Подриња
пензионер из Коцељеве, који се иако је кроз четрдесетогодишњи рад у Аустрији, стекао пензију са којом може себи и својој породици да обезбеди приклaдан живот, прикључио борби против "накарадног режима" Александра Вучића.
Протестанти су мирном и достојанственом шетњом централним улицама,
Глас Подриња
показали да је Шабац слободан и европски град . Следећи скуп најављен је у петак у 18 часова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa