Инфо

20. фебруар 2019.20. феб 2019.
Како сам насликао мурал Шабана Шаулића у његовом родном Шапцу

Како сам насликао мурал Шабана Шаулића у његовом родном Шапцу

"Десило се као потреба, чим сам сазнао тужне вести. Где год сам се кретао по региону, када кажем да сам из Шапца, људи знају само једно име... Шабан. Просто сам осетио дужност и потребу да му се на неки начин одужим", каже за Недељник.рс Ђурађ Стевановић, аутор мурала са ликом легенде народне музике Шабана Шаулића који је у недељу погинуо у саобраћајној несрећи у Немачкој.

Ђурађ Стевановић каже да је и локација мурала била једина логична. "Морало са десити ту, на Борчевом стадиону, то је његов матични клуб за који је играо", каже он.

Дозволу за рад, додаје, није имао. "А нисам је ни тражио", каже Ђурађ. "Нико ме не би могао зауставити у тој намери. Материјал и боје су из моје личне залихе".

"Када причам о о самом концепту мурала, нисам хтео да то буде нека црно бела слика (као умрлица), јер Шабан живи кроз своје стваралаштво, а данас бих на основу утисака рекао и кроз приче грађане. Легенда живи. Нисам желео да изазивам тугу, већ радост, јер ми је прелеп моменат како човек може живети кроз песму и музику коју је стварао", прича млади уметник.

Ђурађ Стевановић, на крају, поручује да је његова једина намера била почаст уметнику и Шапчанима.

"То је мој омаж великану и поклон суграђанима", закључио је Ђурађ.
Извор: Недељник

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa