Инфо

5. март 2019.5. мар 2019.
11. Сајам пољопривреде у Шапцу

11. Сајам пољопривреде у Шапцу

У шабачкој хали Зорка, 8. и 9 . марта биће организован традиционални Сајам пољопривреде у организације РТВ Ас, Града Шапца и Одељења за пољопривреду.
Ово је 11. Сајам пољопривреде и после Новосадског пољопривредног сајма је највећи и најзначајнији у Србији. О томе говори и податак да ће на овогодишњој манифестацији учествовати 13 изглагача, десет више него прошле године.
Заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић изјавио је да је пољопривера једна од најважнијих делатности у нашем граду.
- За наш град веома значајно да се оваква манифестација организује. Пољопривредни сајам у Шапцу је из године у годину све већи. Већи је број посетилаца, али и излагача. С обзиром да је Сајам регионалног карактера, то је изузетно добра прилика и за промоцију нашег града. Наш крај је познат као пољопривредни крај и ми на пољопривреду гледамо као на нашу велику развојну шансу. Због тога је наш аграрни буџет готово пет процената од укупног градског буџета. Ово је и прилика да се поново сретнемо са пољопривредницима из нашег краја, да презентујемо подстицајне мере и да евентуално дођемо до нових предлога како да помогнемо да наши пољопривредници зараде више од посла са којим се баве – рекао је Косатдиновић.
Драгиша Гранић, организатор Сајма, потврдио је да је интересовање за Сајам велико.
- Прошле године имали смо 8.000 посетилаца, а ове очекујемо још више. А, посебно је занимљиво да ће нам у госте доћи и делегација Министарства пољопривреде Северне Македоније – додао је Гранић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa