Инфо

15. март 2019.15. мар 2019.
Милена Павловић Барили: Између моде и уметности

Милена Павловић Барили: Између моде и уметности

Народни музеј Шабац започиње циклус предавања "Ширимо знање" у понедељак, 18. марта 2019.године, у 19 часова, гостовањем младог историчара уметности Стефана Жарића који ће публици говорити о високој моди у стваралаштву Милене Павловић Барили.

Стефан Жарић


Предавање под називом "Између моде и уметности" приближиће шабачкој публици једну од најинтересантнијих личности уметничке Европе између два рата и једину Српкињу која је илустровала насловницу престижног магазина "Вог".

-Циклус предавања "Ширимо знање" одвијаће се динамиком од два предавања месечно. Предавачи ће бити, како наши кустоси, који ће публику упознавати са новим сазнањима до којих долазе у својој области рада, тако и гостујући стручњаци, чија знања изазивају нове помаке у тумачењу појава којима се бави и наш Музеј.
Предавања су замишљена као жива комуникација између предавача и публике, током које ће публика бити у прилици да поставља питања и износи коментаре, те на тај начин формира своје ставове у вези са актуелном темом.
Овим предавањима Народни музеј Шабац испуњава једну од основних мисија музеја - едукацију- наводе у шабачком Народном музеју.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa