Инфо

17. март 2019.17. мар 2019.
АП: Председник Србије обећава одбрану реда и закона усред протеста

АП: Председник Србије обећава одбрану реда и закона усред протеста



Агенција Асошиејтед прес јавила је данас да је председник Србије Александар Вучић обећао да ће одбранити ред и закон у земљи, али и да је током обраћања више пута назвао опозиционе лидере "фашистима, хулиганима и лоповима".

Вучићево обраћање уследило је пошто су присталице опозиције синоћ упале у зграду јавног сервиса како би протестовале због, како наводе, његове аутократске владавине, пише АП.

Америчка агенција наводи да су се за време Вучићеве конференције за медије стотине присталица опозиције окупиле испред председништва, захтевајући његову оставку.

АП додаје да има извештаја о чаркама измедју демонстраната и полиције, укључујући бацање сузавца на учеснике протеста који су обећали да ће формирати "живи ланац" око председништва како би спречили Вучића да напусти зграду.

Маса је узвикивала "Готов је", наводи агенција и подсећа да је то био слоган у октобру 2000. године током побуне која је довела до збацивања тадашњег лидера Слободана Милошевића.

Полиција у опреми за разбијање демонстрације синоћ је уклонила стотине људи, укључујући лидере опозиције, који су упали у седиште јавног сервиса чије извештавање сматрају изразито пристрасним, подсећа АП.

Агенција наводи да је то био први велики инцидент после више месеци мирних демонстрација против "популистичког лидера Вучића".

Демонстранти траже оставку Вучића, поштене изборе и слободу медија, додаје АП.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa