Инфо

25. март 2019.25. мар 2019.
И у Србији се обележава Европска недеља новца

И у Србији се обележава Европска недеља новца

(Бета) - Удружење банака Србије саопштило је да ће од данас до 29. марта са банкама обележити пети пут Европску недељу новца у Србији са циљем да подигне свест јавности о значају финансијске едукације у времену када финансијска технологија убрзано напредује, а услуге се у потпуности дигитализују.
У саопштењу се наводи да програм обележавања обухвата радионице за различите групе и ученике свих узраста, трибине за студенте, као и интерактиван програм за најмлађе о штедњи и располагању новцем.

И ове године централни догађај биће Европски квиз новца.

Из Удружење банака су истакли да су, као члан Пројектне групе за финансијску писменост Европске банкарске федерације, учествовали у креирању тог европског пројекта, заједно са још 30 других националних удружења банака.

Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Удружење банака по други пут реализује тај пројекат у Србији.

Како је прецизирано, на државном такмичењу, 27. марта 2019. године, учествоваће скоро 600 ученика из око 80 школа широм Србије.

Ученици осмог разреда основне и првог разреда средње школе тада ће имати прилику да се истакну знањем и победе на такмичењу које ће се уживо одиграти путем онлајн Кахоот! платформе.

Два првопласирана ученика ићи ће на финале Европског квиза новца, 7. маја у Бриселу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa