Инфо

12. април 2019.12. апр 2019.
Мали: У недељу финална верзија закона о лакшој отплати кредита у швајцарцима

Мали: У недељу финална верзија закона о лакшој отплати кредита у швајцарцима

Министар финансија Србије Синиша Мали најавио је данас да би у недељу, 14. априла требало да буде усаглашена финална верзија закона о лакшој отплати кредита у швајцарским францима чији би предлог Влада требало да усвоји почетком седмице, а потом да га Скупштина Србије усвоји по хитном поступку.

"Молим за још мало стрпљења, разговори са банкама и дужницима се настављају и биће настављени у суботу са циљем да се заврше у недељу", рекао је Мали новинарима.

Он је истакао да разговори о том закону нису једноставни, да је у њих укључен велики број страна и да још увек има много непознаница.

Мали, медјутим, није желео да коментарише информације које су се већ појавиле у медијима у вези са предложеним решењем.

"Не би било одговорно да коментаришем те информације јер су разговори у току. Ако могу да изразим свој оптимизам - на добром смо путу, али не бих желео да будем тај који ће на било који начин утицати на даљи исход разговора", казао је министар.

Мали је поновио да је потребно још два дана стрпљења и изразио наду да ће бити усаглашена верзија свих страна, и удружења грађана и банака и државе.

На питање новинара да ли држава има новца да преузме на себе део дуга, како је најављено, Мали је казао да ће бити новца за ту намену.

"Имаћемо новац колико год буде требало. То ће бити много мање него што се прича у медијима", казао је Мали.

Он је нагласио да ће се тај новац наћи јер је пројекција у буџету добра и објаснио да је у првом кварталу ове године забележен резултат који је за 35 милијарди динара бољи од планираног.

"То нам даје оптимизам за целу годину, али и могућност да помогнемо и у овом случају задужених у швајцарским францима", казао је Мали.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa