Инфо

15. април 2019.15. апр 2019.
Одлука стручног жирија фестивала „Позоришно пролеће“

Одлука стручног жирија фестивала „Позоришно пролеће“

Након седам дана озбиљних и разноврсних позоришних догађаја, руководећи се критеријумом креативне минуциозности у уметничком раду, жири у саставу Kарпо Година (председник), Никола Ристановски и др Петар Kауков је једногласно донео следеће одлуке:

Жири додељује следеће награде:

Награда за младу глумицу Даници Грубачки за улогу Маријане у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић за улоге Илије и Данице Чворовић у представи „Балкански шпијун“ у извођењу Народног позоришта у Београду.

Награда композитору Владимиру Пејковићу за музику представе „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу женску улогу Хани Селимовић за улогу Дорине у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу мушку улогу Саши Торлаковићу за улогу Тартифа у представи „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу режију Игору Вуку Торбици за представу „Тартиф“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Награда за најбољу представу у целини представи „Тартиф“ по мотивима оригиналне Молијерове драме, аутор и редитељ – Игор Вук Торбица, сценографија – Андреја Рондовић, костимографија – Јелисавета Татић Чутурило, композитор – Владимир Пејаковић, у извођењу Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта у Новом Саду.

Новинарски жири 4. Театарског фестивала ''Позоришно пролеће'' у саставу: Теофил Панчић, Александра Ћук и Гордана Мањенчић, после седам одгледаних представа у званичној конкуренцији фестивала,

Донео је одлуку да се Награда Залог за будућност додели


глумици Марти Бјелици
која у импресивном садејству са својим колегиницама бриљира у улози младе Петрије, можда и најтежем глумачком задатку у представи ''Петријин венац '' , Атељеа 212 и

глумцу Јоакиму Тасићу
за изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона Његована у представи ''Корешподенција'' , Звездара театра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa