Инфо

14. јун 2019.14. јун 2019.
Изградња новог крила Дома Средње пољопривредне школе

Изградња новог крила Дома Средње пољопривредне школе

Радови на доградњи ученичког Дома Средње пољопривредне школе треба да буду завршени до краја јула. После опремање биће спреман за усељење још четрдесетак станара.

Уз изградњу новог блока реновира се и стари део. Овај пројекар је финансирало Министарство просвете је у кредитну линију Централне европске банке. Комплетни радови са опремањем ће коштати око 100 милиона динара.

Са досадашњих 70 места капацитети се проширују на 110. Урадиће се још 18 трокреветних соба. Свака соба имаће своје купатило, исхрана ће бити по свим нормативима и стандардима, а деца ће имати и васпитни рад и бригу 24 сата дневно.

Дом ће се месечно плаћати нешто више од 5.000 динара, а за тај новац ће имати смештај, три оброка и сталну бригу о безбедности деце. Право на упис у дом имају сви ученици шабачких средњих школа који живе ван града.

Нову зграду данас је обишао начелник Мачванског управног округа Владан Красавац који је истакао да ова инвестиција представља улагање у будућност, а да ће дом индиректно утицати и на одласке младих са села.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa