Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Дан, два и крај за "швајцарце"

Дан, два и крај за "швајцарце"

Последњи дан када клијенти, односно грађани задужени у швајцарским францима могу са банком да потпишу уговор у складу са Законом о конверзији је 7. јули. Како јеу питању недеља, реално је остало свега дан или два да то учине.
Подаци Удружења банака говоре да је 80 одсто задужених швајцараца потписало уговоре које су им банке понудиле. Међутим, изгледа да ту није ни близу крај неспоразума које су ови клијенти имали са банкама.


У Удружењу ЦХФ које окупља ове задужене кажу да су већ сада приметили бројне неправилности. Клијентима саветују да уговоре које су банке понудиле потпишу и смање своје обавезе а да се потом обрате за помоћ Народној баниц Србије и Министарству финасија и затаже помоћ ако сматрају да је у њиховом случају било мањкавости код примене закона.

Клијенти који закључно са 7. јулом не потпишу уговор односно не прихвате услове које им нуди Закон о конверзији наставиће да отплаћују кредит по старом, односно под условима које су прихватили када су закључили уговор са банком. Они који још седе и чекају да им стигне писмо од банке најбоље ће поступити ако оду у банку и распитају се за свој уговор и ако им то одговара затраже да се и на њих примени Закон о конверзији.
Каматица

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa